dimarts, 10 de desembre del 2013

El Consell Insular edita un llibre d'introducció a la figura i obra de Marià VillangómezLa consellera d'Educació, Cultura i Patrimoni del Consell Insular, Pepita Costa, ha presentat el llibre "M. VIllangómez Llobet: una presentació", de l'escriptor i president de la Secció Filològica de l'Institut d'Estudis Catalans a Eivissa, Isidor Marí, qui també ha estat present a la roda de premsa. Aquest llibre, que s'emmarca dins les activitats del centenari del naixement de l'escriptor, està editat pel Consell Insular amb la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes de la Generalitat de Catalunya i l'Institut d'Estudis Eivissencs.

Segons Marí, "aquest llibre aporta el coneixement bàsic sobre la figura i obra de Villangómez, així com la seua importància en la literatura catalana i universal" . En aquest sentit, Costa ha afegit que aquesta obra "presenta d'una manera molt senzilla qui era en Marià Villangómez per tota aquella gent que no el coneix però també per aquelles persones que desitgin recordar i completar les informacions que ja tenen sobre el poeta, a més d'entendre el perquè s'ha donat tant de relleu al seu centenari":

La consellera ha agraït la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes i ha destacat la "tasca desinteressada d'Isidor Marí destinada a tota aquella gent que estimam la nostra llengua i la nostra cultura". També ha agraït l'Editorial Moll que ha cedit els drets d'autor d'algunes de les imatges que apareixen en l'obra i l'Institut d'Estudis Eivissencs, que ha cedit uns dibuixos que també il·lustren el llibre i la pròpia família de l'escriptor. Per la seua banda, Marí ha agraït la iniciativa del Consell i ha explicat que "Villangómez es mereixia sobradament aquest reconeixement"

Paral·lelament, aquesta presentació s repetirà demà a la seu de l'Institut d'Estudis Catalans a Barcelona i, a més, es portarà a terme un acte de cloenda del centenari del naixement de l'escriptor. En aquesta activitat, on participarà la consellera Pepita Costa, es podran visitar les exposicions dedicades a Marià Villangómez que es mostren a la seu de l'IEC fins el 20 de desembre:

"Cent anys del naixement de Marià Villangómez Llobet (1913-2002)" del Consell Insular d'Eivissa.
"Villangómez, fotògraf: l'Eivissa del seu temps en imatges i poemes", de Arxiu Històric d'Eivissa i l'Arxiu d'Imatge i So Municipal.
"Marià Villangómez: declarat amb el vent", de la Secció Filològica de l'IEC.