divendres, 10 de gener del 2014

Els llocs viscuts: ruta literària a Vila

L'intangible llegat poètic de Marià Villangómez s'ha fet ceràmica per vestir diversos enclavaments de Vila. La regidora de Cultura, Lina Sansano, ha presentat aquest matí amb la directora de l'Arxiu Històric d'Eivissa, Fanny Tur, Els llocs viscuts, una iniciativa emmarcada en el programa per commemorar l'Any Villangómez, per la qual el consistori ha col·locat 15 plaques amb el mateix nombre de poemes del mestre eivissenc en diversos enclavaments de la ciutat.

La Corporació municipal ha editat un plànol amb el recorregut pels 15 punts, que comença a la casa natal, a Dalt Vila, i finalitza a l'escola que porta el nom del poeta, al barri de Cas Serres. Els textos reprodueixen diverses de les obres de Villangómez, com El cop a la terra, Elegies i paisatges, Sonets de Balansat, Declarat amb el vent, La Miranda, o Poemes mediterranis.

A més, el consistori ha realitzat també un vídeo, de tres minuts i mig de durada, en què l'escriptor i gestor cultural Carles Fabregat recita La paraula, un dels poemes de Villangómez, al ritme d'imatges de l'illa i amb una evocadora música de fons. "Pensam que és un pas més que ajuda al reconeixement d'aquest insigne poeta i escriptor, que és el nostre màxim exponent en llengua catalana", ha assenyalat Sansano, que ha recordat que aquest mes finalitzen els actes organitzats amb motiu de l'Any Villangómez.